PROPOZICIJE ZA IZAZOV

ŠPANSKO ZA VUKOVARSKE LEPTIRIĆE 2023

ORGANIZATOR – UDRUGA REKREATIVNI KVART SHP

Treću godinu za redom, članovi i prijatelji udruge Rekreativni kvart – SHP iz Zagreba pokazuju svoje herojsko srce i na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, kreću biciklirati za udrugu Vukovarski leptirići. Vozit će od Zagreba (Španskog) do Vukovara, dionicu od 325 kilometara. Cilj čitave priče je prikupljanje financijskih sredstava koja će omogućiti nastavak rada udruge Vukovarski leptirići, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju, odnosno njihov rad za još jednu godinu.

DATUM

17.11 – 18.11.2023

Vrijeme i lokacija starta vožnje:

06:00 sati, Trg Ivana Kukuljevića, Zagreb – Špansko, parkiralište Doma zdravlja

PRAVO NASTUPA

Pravo nastupa imaju svi sudionici koji se osjećaju spremni za ovaj zahtjevan izazov, bez obzira na spol. Mlađi od 18 godina mogu nastupiti uz prisustvo roditelja ili trenera uz potpisanu suglasnost. Licence nisu potrebne. Električni bicikli nisu dopušteni.

Sudionički Paketi osigurani su za sve koji se prijave

Sudionički paket uključuje:

  • majicu organizatora
  • zahvalnicu za sudjelovanje
  • noćenje s doručkom (Sl. Brod)
  • službene fotografije sa utrke
  • napitke (voda, isotonic, cola) i snackove (voće, energetske pločice) na feed zonama
  • motoriziranu pratnju utrke
STAZA MARATONA

„ŠPANSKO ZA VUKOVARSKE LEPTIRIĆE 2023“ se vozi kroz četiri Županije: Grad Zagreb, Zagrebačku županiju , Sisačko moslavačku županiju, Brodsko-posavska i Vukovarsko srijemska. Vozi se Državnim i Županijskim cestama koje su u odličnom stanju i s vrlo atraktivnim hupserastim dijelovima cesta, te se nadamo da svojom konfiguracijom terena može pružiti užitak rekreativicima ali i pojedine vozače potaknuti na uzbudljivu utrku do samog cilja. Ceste su Državne i Županijske te nisu zatvorene već se vozi u normalnom režimu vožnje ali uz pratnju organizatora- automobili.

DUŽINA STAZE

Dužina staze je 325 km

NAPOMENA

Svi koji će kasniti za grupom natjecatelja vozit će na vlastitu odgovornost. Molimo da se pridržavaju svih prometnih pravila koji su na snazi u Republici Hrvatskoj. Staza je podložna manjim promjenama!

Bicikli i obavezna oprema za uporabu na utrci:

Utrka je namijenjena za cestovni bicikl. Bicikl mora biti tehnički ispravan. Nije dozvoljen električni ili kronometarski bicikl. Odjeća treba biti prilagođena vremenskim uvjetima. Svi sudionici moraju nositi zaštitnu kacigu. Svaki sudionik vozi na vlastitu odgovornost. Organizator otklanja od sebe svaku odgovornost za štetu ili ozljede koje sudionik nanese sebi, drugom sudioniku ili trećoj osobi. Za prijevoz onih sudionika koji neće moći završiti, osigurano je vozilo do cilja. Za sigurnost sudionika brinut će vozila organizatora i liječnička pratnja. Humanitarni maraton će se održati po svim vremenskim uvjetima.

Sve informacije i moguće promjene u vezi maratona možete pratiti na Facebook stranici Rekreativnog kvarta SHP.

Vaši najčešči upiti

Može, ali zašto? Prijava je vrlo jednostavna. Sve što trebaš je unijeti u jednostavni obrazac prijave ime i prezime, email, veličinu majice i izvršiti uplatu kotizacije nakon što ti se povratno javimo na tvoj mail.

Izazov je iznimno zahtjevan i ne preporučuje se rekreativcima.

Nije! Sve što će ti biti potrebno biti će ispred ili iza tebe. U organizacijskom timu je 20ak stručnih osoba koje će brinuti o tvojim tehničkim i psihofizičkim potrebama.

Želimo svakom vozaču pružiti maksimalnu podršku. Izazov je još beba u razvoju koja trenutno nije u mogućnosti zagristi zalogaj kakav bi željela. Sigurni smo da će izazov iz godine u godinu značajno rasti, te da će tako rasti i broj prijava koje ćemo moći prihvatiti.

Naravno! Baci oko na stranicu “Postani volonter!” i priključi nam se. A ono najmanje što možeš učiniti za izazov je odreći se jedne cuge i pomoći nam financijski. Pogledaj stranicu “Doniraj”

Krećemo iz Španskog. Ostalo ćemo dogovoriti telefonski nakon što ispuniš obrazac prijave.

Hoćemo! I ne samo fotografe. Uz nas će biti digitalna agencija Lumini Digital koja je nakon svakog našeg izazova napravila impozantnu galeriju fotografija i video uradaka koje i danas koristimo u promociji izazova.

Naš tim podrške osigurat će da naša vožnja bude iznimno sigurna. Nemoj brinuti o tome.

Da. Idemo iz Španskog za Slavonski Brod. Tamo će biti odmor, druženje, večera i organizirano spavanje za sve vozače, a ujutro nastavljamo za Vukovar.

Hm… Pa ako si profi biciklist i roditelji ti potpišu suglasnost – mogli bi te povesti. Ajmo se telefonski čuti oko toga…

Taj dio nismo definirali, ali etape nisu toliko dugačke da bi ti trebalo više od jedne sportske torbe. Pogotovo kad vidiš kakav sve support dobivaš od organizacije. Baci oko na pitanje ispod.

Sudionički paket uključuje majicu organizatora i zahvalnicu za sudjelovanje. Nakon napornog dana vožnje, osiguran je smještaj s doručkom u Slavonskom Brodu. Također, sudionici će dobiti službene fotografije s izazova. Za održavanje energije tijekom utrke, osigurana je suplementacija u obliku vode, izotoničnih napitaka, cole, voća, energetskih pločica i gelova na feed zonama. Povratak sudionika i opreme u Zagreb organiziran je vozilima organizatora, kako bi se osigurala udobnost i sigurnost tijekom povratka.